Sex and the city

Har haft ont i halsen hela dagen...jag misstänker att jag kommer åka på en dunderförkyldning (hoppas bara att det blir under helgen för jag vill inte missa något av skolan!). P.g.a. mitt halsont så har jag känt mig grymt trög och hängig idag, och de tre ynka lektionerna vi hade kändes som tre långa år!! Men när vi väl slutatde (13.50) gick jag in till stan där jag köpte mig ett par solglajjor för ynka 39;- på cubus, stay-ups (mina som jag hade idag gick sönder!!) och en penna till skolan. När jag kom hem tog jag en powernap i väntan på middagen. Efter det har jag knaprat halstabletter och tryckt i mig lite C-vitaminer. Nu tänkte jag avsluta kvällen med att slå igång första säsongen av Sex and the City! Jag har nämligen köpte hela boxen, så nu blir det maraton i helgen (troligtvis). Men innan jag klickar på play kanske jag springer ner och gör mig en varm thé kopp och ostmacka till det, mums!

Black cape


Cape Gina Tricot // Tröja Carlings // Stay-up Åhléns // Skor Vagabond // Hatt Monki // Plånbok Monki // Ringar Jc

STYLE BY


Sitter och bläddrar igenom nya STYLE BY samtidigt som jag lyssnar på musik och smaskar på lite nötter och pumpa frön. Pumpa fröna var dock ingen höjdare...men jag äter det endast för jag har hört att det ska vara bra mot finnar. Vet inte hur mycket jag ska tro på det men jag tänkte prova äta det nu under veckan och se om man märker någon skillnad!

Idag hade vi hål i drygt 4 timmar!!! Dom flesta av er tycker kanske att det verkar soft, men jag och några till från klassen börjar redan bli less på alla långa raster för vi vill hellre ha alla lektioner pang boom och sen sluta. Hur som helst under dom där fyra timmarna så hängde jag med min fina klass i fiket, var på ett lunchmöte (vad vuxet det låter!) och sen hälsade jag även på min gulliga lilla farmor.

Bohemian chic


Chinos Gina Tricot // T-shirt Monki // Skor Converse // Väska H&M // Armband H&M och AdiA

Rostfärgad baddräkt


Shorts
Bikbok // Baddräkt H&M // Kofta Gina Tricot // Skor Converse

Vit poncho


Poncho, Gina Tricot 149;-

Egentligen skulle jag ha köpt en beige poncho...men det blev en svart och en vit istället för jag passar inte så där jätte bra i beige. Men jag är lika nöjd ändå! För nu kan jag gosa runt i mina ponchos hela hösten och troligtvis vintern också!

Jag vill åka till USA


Linne Bershka // Shorts Bikbok // Skor Roots // Solglasögon Lindex

Det var vi tre mot världen


Alicia kom hit idag och berätta om hur hennes och Jennifer's resa till USA var, om jag blev avundsjuk? OHJA! Men förhoppningsvis så får jag besöka landet till vintern/sommaren. Det beror på om jag åker dit med familjen eller om jag åker på språkresa själv. Men förutom att prata om USA så bakade vi en "kladdkaka" med kokos på. Och den blev riktigt lyckad faktiskt! Så efter att ha tryckt i oss lite för mycket av våran lyckade kaka hoppade vi på cyklarna och trampade mot ängen för att ha en liten fotosession på "höballarna" som jag råkade säga, haha! Det blev en hel del bilder kan jag meddela! Därför tänkte jag sätta mig till ro och rensa igenom dom samt börja redigera några.

I morgon börjar jag inte förrän klockan kvart i tolv. Så på förmiddagen följer jag med min syster till hennes skola (min gammla skola) för att hälsa på och så. Sen åker jag in med pappa till stan för att äta lunch innan jag måste börja röra mig mot skolan för att gå på ett klassråd och en lektion. Ganska bra start på dagen skulle jag vilja säga!

Idag har jag på mig min nya kjol


Tröja Bikbok // Kjol Gina Tricot // Skor Skopunkten // Skärp Lindex

Från och med nu

Tänk att det redan har gått en vecka av gymnasiet...och ett x antal återstår (haha!). Nej, men helt ärligt så var jag lite osäker till en början om jag verkligen hade gjort rätt val osv. Men efter denna dag blev jag bombsäker på att jag från och med nu kommer ha dom tre bästa åren i mitt liv! Förstår ni vilken härlig känsla det är! WOW, allting som har med skolan att göra känns så otroligt bra!

Idag har vi harft hantverk hela dagen, först kändes allt så himla svårt! Fast det egentligen inte var det, det var mest min osäkerhet som försökte ta över. Men tillslut visade jag vem som bestämde och var med på banan igen! Efter lunch så var det något som hände med oss tjejer i klassen, jag vet inte vad men vi babblade på som galningar och hade dom härligaste skrattattackerna på länge, ända fram till lektionens slut. Jag kan knappt vänta tills helgen är över, för jag vill faktiskt till skolan!

Basic


Tröja, Bikbok 249;-

Tyckte att denna tröja var mest lik den HÄR som kommer från Weekday. Tröjan är otroligt skön och lite lagomt genomskinlig. Perfekt till en dag då man vill känna sig lite "basic". Då kan man bara slänga på sig den här och ett bara ljusa jeans!

Metallic


Tröja Bikbok // Skjorta Monki // Jeans Cheap Monday

Bakom dörren finner du skatten


Tadaaa! Här är resultatet av det jag pysslade med igår kväll. Tycker att det blev riktigt bra, speciellt med tanke på att allt detta tidigare har hängt på dörrhandtaget. Ni kan ju bara föreställa er vilket trassel det var när jag skulle börja hänga upp allt på krokarna. Denna snygga vägg dekoration hittar man bakom dörren i mitt rum, lite så där lagomt gömt. Jag tackar min far för hjälpen med att skruva fast krokarna i väggen, TACK!

Gubbyxor


Byxor Gina Tricot // Linne Monki // Kofta Gina Tricot // Skor Jeffrey Campbell // Halsband Bikbok // Skärp Sisters

Som en spark i baken


Skor, Skopunkten 299;-

Jajamensan! Jag har införskaffat mig höstens "trend-dojja". Och detta par hittade jag inne på skopunkten och dom var 100;- billigare och tusen gånger skönare än dom som fanns att köpa på Din sko. Så jag känner mig galet nöjd med detta köp! Jag funderar på om jag ska inviga dom på fredag tillsammans med min transparenta kjol och en halvt genomskinlig t-shirt!

Jag minns bara allt det bra


Sneakpeak på dagens outfit!

Väckarklockan ringde klockan 06.00 i morse och jag klev upp nästan samma sekund! För första gången i hela mitt liv så kliver jag upp direkt när klockan ringer. Jag har inte snoozat en endaste gång på hela veckan, helt otroligt! Frågan är bara var det beror på, jag tror att den största orsaken till det är för att jag har börjat gymnasiet och för en gångs skull faktiskt tycker att det är roligt att gå till skolan. Jag har inte den där stenklumpen i magen som jag hade under hela högstadiet. Nu känner jag lugnet, och även fast jag inte hittar i hela byggnaden eller egentligen vet någonting så känner jag mig på något sett "hemma". Ah, det känns så himla skönt och jag är så jädrans glad!

I morgon börjar jag klockan tolv (igen), men jag tror ändå att det blir en tidig kväll för jag känner mig redan lite småtrött. Men innan jag går till sängen ska jag kolla på det första avsnittet av Svenska Hollywoodfruar (jag älskar verkligen Maria Montazami, så himla härlig brud!) sen ska jag även hänga upp mina halsband på krokarna som pappa precis skruvade fast i väggen!

Första dagen i skolan

Första dagen på gymnasiet var helt okej. Jag hade egentligen inte förväntat mig något, men det var bra för att vara första dagen. Fick in lite för mycket information bara, jag kommer inte ens ihåg hälften. Men, men, jag ser framemot detta, det kommer bli så himla kul och min klass verkar vara jätte bra. Vi är endast nio tjejer i klassen nu, det kan hända att några fler ramlar in dom kommande veckorna. Men jag tycker att det är rätt så mysigt att vi inte är så många. I morgon gäller det bara att hitta till klassrummet där vi ska ha lektionerna för jag har redan glömt bort var det ligger. Annars så har vi nog världens bästa schema, det är verkligen hur bra som helst!

UPPDATE: Som svar till "smurfen :)" så har jag flyttat din fråga angående konfirmationen till frågelådan (blogresponse) och svarat på din fråga hittar du HÄR!

Brown poncho


Poncho KappAhl // Jeans Cheap Monday // Skor Åhléns

Letar efter nått att säga som kan ändra allt

Nej nu tror jag att jag ska röra mig mot sängen för att försöka få lite sömn. För i morgon börjar jag skolan, första året på gymnasiet. Jag kan knappt fatta det själv egentligen, men känsla i kroppen är än så länge en bra känlsa (tror jag). Det känns så spännande ändå, samtidigt som det skrämmer mig att allt kommer vara så nytt. Men jag gillar det, jag gillar att allt kommer vara nytt. För jag är less på det gamla som har varit!

Tidigare ikväll hade jag problemet med att jag inte hade någon aning om vad jag skulle ha på mig. Men efter att ha rotat lite i garderoben hittade jag ett bortglömt plagg som räddade min morgondag. Vilken tur säger jag bara, annars hade jag nog inte sovit speciellt bra inatt. Så i morgon slänger jag upp en bild på hur jag kommer se ut första skoldagen. Jag har turen på min sida eftersom att jag inte börjar förrän klockan tolv. Sovmorgon tänker ni, men icket! Jag tänkte kliva upp vid åtta-nio bara för att jag ska kunna ta det så lugnt som möjligt innan jag åker. Plus att jag förhoppningsvis hinner slänga in ett eller annat blogginlägg!

Emmaoclothing


Klänning Emmaoclothing // Shorts Bikbok // Topp Gina Tricot // Ringar Snö och Jc

Svar från frågestunden

Vad är din favoritmat?

Hmm..det måste nog bli min pappas "berömda" revbensspjäll. Dom vinner alltid mina smaklökar i slutändan.

 

Vad är du mest nöjd med på din kropp?

Helheten egentligen, men om jag måste välja en kroppsdel så blir det nog min rumpa.

Tycker du att det ska bli spännande att börja gymnasiet eller är det jätte nervöst?

Det är klart att det kommer bli spännande. Dock kommer det även att bli en aning nervöst eftersom att jag inte känner någon och allt är så nytt. Men än så länge håller jag mig lugn!

 

Svart eller vitt?

Det beror på...men det blir nog vitt. För det är inte lika mörkt som svart, haha!

 

Blir det någon mer frågestund efter denna?

Jag har inte planerat någon, men jag antar att jag kommer ha många fler!

 

Vilket är ditt bästa minne?

Oj vilken svår fråga! Så här spontant så är det nog förra/förr förra vintern när Josefin skulle sova över hos mig. Vi skrattade så mycket hela kvällen att vi ramlade ihop på golvet och fick ont i magen, satt upp halva natten och webba med några killar för att sedan kliva upp åtta på morgonen (-28 grader) för att hämta tidningen i åt min pappa för 50kr. Sen gick vi på stan i knappt några kläder i cirka -31 grader.

 

Vilket gymnasium ska du gå?

Hantverksprogrammet - Textil och design

 

Vad för kamera fotar du med?

Canon EOS 500D

När du tar dina outfitbilder vem fotar dom åt dig?

För det mesta så tar jag alla bilder själv med hjälp utav min självutlösare. Men ibland kan det hända att min mamma eller min syster får agera som fotograf.

Vars har du köpt din provdocka?

Jag har inte köpt den, utan jag fick den av min kompis mamma!

 

Hur har du råd att köpa så mycket?

Den frågan brukar jag ställa till mig själv väldigt ofta! Men jag antar att jag är en riktigt bra shoppaholic helt enkelt!

 

Om du bara fick välja en nederdel och en överdel från din garderob, vilka skulle det vara då?

Det beror på vilken tid på året, men mest troligt skulle det nog bli ett par svarta jeans och en transparent (vit) skjorta. Det funkar som alltid.

 

Vad inspirerar dig?

Allt ifrån mat, bloggare, höstackar, folk på stan, skogen...i princip allting!

 

Skulle inte du typ spara pengar eller ha köpstopp?

Hehe, jo det skulle jag men jag råkade skjuta lite på det. Dock ska jag börja med det i morgon eller typ nu. Fast det kommer inte riktigt vara ett köpstopp. Utan jag kommer lägga undan en viss summa varje månad på ett sparkonto.

 

Vilket är ditt favorit klädesplagg just nu?

Mina svarta shorts med hög midja eller min gråa munkjacka!

 

Om du skulle fara till en stad bara för att shoppa, vilken skulle du välja då?

New York, helt klart!

 

Från vilken sida på internet handlar du mest kläder ifrån?

Jag handlar nästan aldrig kläder på nätet. Men dom få gångerna jag har gjort det så har det varit från Nelly.com

 

Vilken affär handlar du mest ifrån?

Monki skulle jag nog gissa på.

 

Vad ska du satsa på för jacka i vinter?

Antingen så kör jag en favorit i repris och har min fodrade millitergröna fjällräven. Eller så köper jag en ny och då blir det mest troligt en svart parkas liknande jacka.

Vilka bloggar läser du?

Förutom min syster och mina kompisar så läser jag nästan alla bloggar som är på topplistorna.

 

Läget?

Det är bara bra, kunde ha varit lite bättre om jag fick önska. Men det är bra, jag är lycklig!

 

Har du någon kille?

Nej.

 

Har du någon moppe?

Nej, och jag vill inte ha någon heller.

 

Är du inte rädd för hudcancer när du solar så mycket?

Helt ärligt tycker jag att jag inte solar mycket. Har nästan inte solat någonting i sommar, men när jag har gjort det så använder jag mig alltid av solskydd. Men nej (igen) jag är inte rädd för att få hudcancer.


Det ekar över hela staden

Sista dagen av sommarlovet, sista dagen av "frihet". Idag tänkte jag försöka förbereda mig för skolan som börjar i morgon. Jag har köpt det mesta som man behöver men det finns några få saker kvar som jag ska införskaffa mig idag. Så ungefär när som helst ska jag och mamma åka iväg till stan, vi ska bara försöka övertala min lillasyster att följa med. Hon har egentligen aldrig varit ett så stort fan av att gå på stan och shoppa. Man var alltid tvungen att övertala henne att om hon följde med till stan skulle hon få mjukglass (men väl i stan kunde inte tjata om annat än den där mjukglassen). Dock funkar det inte att övertala henne på samma sätt idag, men vi kommer nog på något. Hur som helst, som jag nämnde så är det sista dagen på sommarlovet. Så jag trotsar vädergudarna (som har gett oss gråa moln och regn idag) och har bara ben idag. Men bara för att det är sista dagen på sommarlovet!

Ps. Glöm inte bort frågestunden! Jag avslutar den ikväll klockan 18.00, så sista chansen nu! Våga fråga HÄR!

New in

Här är en liten överblick av mina inköp den senaste veckan (I think). Vissa av plaggen kommer jag att lägga upp i separata inlägg. Vilket betyder att ni kommer få ta en liten närmare titt på dom och även få veta vad jag tänker matcha det med!

Poncho


1. Gina Tricot  2. Lindex  3. Monki  4. Weekday

Ungefär så här skulle jag kunna tänka mig att se ut första skoldagen. Så just därför tänkte jag ta och införskaffa mig ponchon ovan. Den kostar ju endast 149;- så det är ju inga större slantar vi pratar om här inte. Dessutom passar den ju alledeles perfekt inför höstens kyliga dagar.

Detta är ingen pyjamas


Tröja Gina Tricot // Byxor Monki // Skor Converse // Plånbok Monki // Ring Indiska

Det finns så mycket mer att älska

Halvsitter i min säng och låter dubbelhakan träda fram samtidigt som jag lyssnar på min kära Justin Bieber och låter tankarna vandra fritt i skallen. Ganska härligt ändå att bara vara ibland. Men jag tänkte snart resa på mig och knäppa lite bilder på allt som jag "råkar" ha fått med mig hem från stadens olika affärer (dock har jag mina favoriter) den senaste veckan. Ska jag vara ärlig tycker jag själv att det har blivit lite för mycket shopping för min del...men ju mer desto bättre är väl vad man brukar säga, eller?

Ps. Ni är underbara på att kommentera, keep it up kära läsare!

Lyx vs. budget

Skor, Åhléns 149;-

Kolla in vilket budget köp jag hittade inne på Åhléns förr veckan! Dock är inte det de bästa för ser ni att detta är en nästan en identisk kopia av dessa Acne skor som är en aning mycket dyrare. Glad tjej blev jag när jag insåg att jag har hittat ett par Acne liknande dojjor för endast tre femtiolappar (minus en krona)!

Regnet gör dagen grå


Skjorta Cheap Monday // Topp Gina Tricot // Jeansleggings Vila // Armband OXXO

Höstoutfit

1.Bikbok  2.Lindex   3.Weekday  4.Style by Tyra  5.Monki  6.Din sko

Ungefär så här kommer jag mest troligt att se ut i höst. Dock ska jag ha ett par strumpbyxor till (såklart). Det är enkelt, mysigt och sist men inte minst så skriker det höst om hela outfiten! Jag funderar redan nu på att åka in till stan och leta upp jackan, halsduken, skorna och någon liknande tröja, men vi får se hur det blir med det. Vad tycker ni om denna höstoutfit?

We♥it


Weheartit.com

Transparent


Skjorta Monki // Shorts Lindex // Topp Gina Tricot // Skor Monki // Plånbok Monki

Jag är rädd att jag kanske läst dig fel

Idag har jag gått i mina vassaste klackar tillsammans med min mor som också hade klackar, dock var dom inte lika vassa som mina ;) Jag behöver egentligen inte skriva vad jag gjorde på stan kanske eftersom som att det förhoppningsvis är ganska självklart när detta är en modeblogg. Men jag kan skriva det ändå, bara för att liksom. På stan så bytte jag mina pengar mot en massa härligheter från lite olika affärer. Nöjd tjej, ohja! Självklart kommer ni att få ta del av vad jag har fyndat, så håll utkik mina fina läsare! För nu ska jag nämligen måla mina naglar, troligvis så blir dom vita (älskar vita naglar!), sen tänkte jag även visa dagens outfit!

Ps. Ni har väl inte missat har jag har frågestund på bloggen? Klicka HÄR för att komma till den.

Fashion is passion


Blus Gina Tricot // Shorts Bikbok // Halsband Bikbok // Armband Lindex // Ring Indiska

Frågestund

Eftersom att jag inte har haft någon frågestund förut så tänkte jag att vi kör igång med den allra första nu. Så sätt igång och fråga! Jag vet inte hur länge den kommer hålla på men vi ser väl hur populärt det är så avslutar jag den när det verkar rimligt för att sedan svara på dom. Så våga fråga kära vänner, dock vore jag tacksam om så många som möjligt lät bli att vara anonyma.

UPPDATE: Frågestunden avlustas ikväll (söndag 21/8) klockan 18.00, våga fråga!

Lycklig tjej

Efter att ha försökt samarbeta med min kamera större delen av kvällen. Efter några fula ord gav den med sig...tillslut! Tur för den säger jag bara, annars hade den säkert åkt ut genom fönstret med stativet och allt (skämt och sido). Idag har jag i alla fall spenderat dagen tillsamans med en väldigt fin pojke i en soffa framför en utav Harry Potter filmerna. Riktigt mysigt med andra ord! Vi var även förbi en annan fin pojke och dom två bestämde sig för att dricka kaffe med grädde. Dock tog det sin tid innan dom fick sitt kaffe med grädde i, men roligt att kolla på var det!

Annars så känner jag mig som världens lyckligaste tjej! Är så otroligt glad över precis allting just nu, jag har det för jävla bra helt enkelt. Vilket känns helt otroligt för det var alldeles för länge sedan som jag kände mig så här lycklig och i stort sett så är det tack vare alla fina kommentarer som jag har fått av er + en annan jäkligt bra sak som får mig att le varje gång!

Brown


Cardigan, Vila 70;-

Var inne på Vila (vilket jag väldigt sällan är) och var bara där för att att kolla. Men det har nästan alltid samma slut när man säger att man ska "bara kolla". Och det slutet är att man kommer ut med en påse i handen och några kronor fattigare. Denna gång blev det så för mig, fast jag hade turen på min sida eftersom att det var 70% rabbat på den (vilket förklarar det underbara priset ovan). Denna bruna härlighet passar perfekt till hösten och dess färger. Den är enkel, vilket nästan är det bästa med  den. För om jag vill piffa till det lite kan jag bara slänga på mig mina Jeffrey Campbell skor som genast gör det hela en aning tuffare!

✝ Black cross


Shorts Bikbok // Linne Monki // Skjorta Cheap Monday // Halsband Style by Tyra // Ringar Jc och Snö

Nastygal



Silver grå


Linne, Monki 40;-

Jag som har varit ute efter ett snyggt silvrigt linne i ett ganska bra tag nu blev världens lycko ost när jag hittade detta silver gråa linne! För det kommer passa perfekt till ett par svarta enkla jeans. Dock kommer det att passa ännu bättre tillsammans med mina vita kostymbyxor + ett par snygga klackar till det!

In my Jeffrey Campbell shoes


Skjorta MQ // Linne Monki // Skor Jeffrey Campbell // Ringar Style by Tyra, Jc och Snö

Loca people


Dagen har erbjudit huvudvärk och träningsvärk så just därför funderar jag på om jag ska försöka "bota" det med att gå en sväng förbi köket och kolla om det finns något jag kan stoppa i mig och sen gå direkt till soffan där jag tänkte sätta mig så bekvämt som möjligt och kolla på Madagaskar 2, hehe! Efter filmen blir det sängen på dirre pling för i morgon ska jag (bl.a.) in till stan och ha ta en avskedsfika med en fin vän.

Ps. Min lillasyster och hennes kompis (min kompis också) var nyss inne på mitt rum och rockade loss till en massa knäpp musik, vilket resulterade till ett stökigt rum... Tror nog att jag får städa upp efter dom innan jag ser film.

The USA flag


Linne, Bershka ca. 70;-

Detta fyndade jag i Barcelona tidigare i sommar inne på en riktigt cool affär vid namn Bershka. Blev helt överlycklig när My hittade den gömd bakom en massa "ointressanta" kläder. Jag kan tänkta mig att bara upp detta linne till ett par enkla svarta jeans eller hotta till det lite genom att göra en knut på det och ha ett par höga shorts + en massa tuffa smycken!

Night hunter


T-shirt Bikbok // Shorts Monki // Bälte Lindex // Ringar Style by Tyra, Jc, Gina Tricot och Snö

Jag önskar...


1. Weekday  2. Cocoo.se 3. Nelly.com 4. Weekday  5. Monki

Okej, skorna har jag redan. Men resten skulle inte skada. Skulle jag ha haft på mig detta nu skulle troligtvis skjortan/blusen varit så där lagomt ner tryckt i byxan (där fram endast). Sen skulle jag nog ha haft den helknäppt så att halsbandet ska komma fram lite bättre. Eventuellt så skulle jag satt upp håret i en knut som får vila i nacken + en mittbena på det.

Jag börjar om på nytt

Änltigen! Vad jag har längtat efter denna förändring. Jag så glad att jag för en gångs skulle tog ett ordentligt tag i kragen och bestämde mig för att göra en förändring som denna! Om jag ska vara helt ärlig så kändes det mest som att jag mer och mer började blogga i en "ond cirkel". Det kändes aldrig speciellt på något sett, det var mer som luft. Därför hoppas jag på denna nya och fräscha blogg har mycket mer att erbjuda än min gamla. För jag ska säga er att det känns hur skönt som helst att bara kunna börja om från noll. Och speciellt nu när skolan börjar, då känns det ännu bättre! För jag vill på något sett "lämna det förflutna bakom mig" nu när jag börjar gymnasiet. Just för att jag även ser gymnasiet som en ny start där jag har chansen att börja om från början. Dock antar jag att det kommer kännas ganska tomt här till en början när det för tillfället bara finns detta inlägg, men med tiden kommer det nog att rocka loss här, nu kör vi!
Follow my blog with Bloglovin

RSS 2.0