GRÅTER

Går från lektionen. Sätter mig i trappan. Gråter. Orkar inte längre. Funderar på att hoppa av skolan. Ångrar mitt gymnasieval mer än någonting annat. Vill bara här ifrån. Torkar tårarna. Går till skåpet och omfamnas av min bästa vän som säger att det löser sig. Tårarna kommer tillbaka. Åker till han som betyder mer än någonting annat. Han håller om mig. Jag pratar ut och gråter, igen.


CASETTE TAPE



Jacka H&M / Tröja Gina Tricot / Leggings Vila / Mössa Bikbok / iPhonskal MrGizmo / Skor Roots

DIY

Dekorerad en gammal och så gott som oanvänd bh med lite nitar som bara låg i en låda och samlade på sig en massa damm. Det tog mig endast 30 minuter och vips så hade jag en så gott som ny bh. Ett tips till alla andra kreativa fingrar där ute som också är sugen på en snygg och "ny" bh i underklädeslådan. Vad tycker ni?

VIDEO

 Mina senast inköp. Känner att jag har fått en helt ny garderob, dessutom känns den riktigt tuff och cool. Kläderna kommer från Gina Tricot och Monki.
 
Ps. Vill se bättre bilder på kläderna? Låt mig veta!

BEFORE THE DARKNESS

Tröja Topshop / Skor Din Sko
 
Stressar över skolan, får ont i magen. Vill ha lov, nu. Äter kladdkaka, men ångrar mig lika snabbt som jag ätit upp den. Är ständigt trött, men kan inte sova. Vill kramas och pussas med min pojkvän, men han är bortrest över helgen. Vill åka till Thailand, men det blir nog inte så. Jag vill pausa livet eller snabbspola till framtiden.

CAPTAIN

Åh, vill verkligen blogga hela tiden, men med ett internet som inte ens fungerar på deltid så blir det ett ganska stort problem. Dock gör jag så gott jag kan och försöker jobba på en problemlösning. Tills vidare hoppas jag att ni försår min lilla situation och gillar mig lika mycket ändå.
 
Idag har jag myst i min pojkväns tröja hela dagen, samt möblerat om rummet (igen), men den här gången blev det riktigt bra och jag känner mig för en gångs skull nöjd! Annars då, jag är fortfarande förkyld, vilket suger, men jag hoppas på att bli risk till nästa vecka så att jag kan komma igång med träningen ordenligt. Ta hand om er!

LYX VS. BUDGET

 
Det är bara så här att jag är galet kär i jackan från Acne, men priset får mig att tappa andan. Ibland (oftast) önskar jag att jag hade så pass mycket pengar att jag kunde köpa jackan utan några som helst bekymmer. Men jag antar att den dagen kommer komma, någon gång, i framtiden så klart. Tills vidare får jag satsa på den andra jackan från Jofama by Kenza, dock ingenting man kan gemföra med Acne jackan, men den den funkar tills framtiden är här.

DIMMA 2.0

Klänning Monki / Mössa Bikbok / Kängor Ten Points / Klocka Ur&Penn
 
Jag har varit sjuk i en vecka nu. Känner att jag gärna vill bli frisk nu så att jag kan komma igång med träningen igen, samt orka göra mer saker under dagarna. För det mesta känner jag mig bara trött och febrig, men jag antar att det är så när man är i skolan för närvaron istället för att ligga hemma och vila upp sig. Sådan är jag i alla fall, men sakta men säkert försöker jag ta mig tillbaka till mina "normala" vardagsrutiner.
 
I övrigt så har vårt internet i hemmet slutat samarbeta, vilket inte gör någonting speciellt bättre. Så det är på håret att detta inlägg kommer hinna publiceras innan internet tar en paus och ger upp som jag brukar göra ibland, fast jag kommer alltid tillbaka på något sätt. Jag gör hur som helst mitt bästa för att komma tillbaka med uppdateringen igen.
 
Just det, en annan sak som jag bara måste dela med mig av, igår var jag  på bio tillsammans med min fina pojkvän, mamma, lillasyster, Alicia och Ida-Maria och såg The Twilight Saga Breaking Dawn Part 2. Finner knappt ord för hur fin och bra filmen var (är). Gråter bara av tanken, älskar den mer än någon annan film, och då har jag aldrig varit direkt besatt av Twilight filmerna, inte som min mamma i alla fall (hon är besatt). Så till er som inte har sett den eller inte tänkt se den, GÖR DET NU!!

NÄR KROPPEN SÄGER IFRÅN

Att alltid försöka ligga på topp och göra bättre ifrån sig än vad man egentligen orkar tar på krafterna. Och speciellt när man som jag har otroligt höga krav på sig själv. Som många gånger förr säger kroppen ifrån. Och den här gången säger den ifrån på riktigt. Det jag behöver nu är återhämtning (vilavilavila). Hoppas att ni förstår!


ANSWERS

 
Kan du lägga upp lite bilder på din pojkvänn och berätta hur ni träffades, det hade varit grymt kul?!
Självklart! Oj, hur vi träffades. Minns knappt själv hur det gick till riktigt. Men kommer ihåg att vi började prata via MSN typ, haha! Sen träffades vi ett fåtal gånger men sen blev det inte så mycket mer p.g.a. lite olika (privata) anledningar. Hur som helst var det han som tog kontakt med mig igen i slutet av sommaren, vilket gjorde att jag blev jätte glad (jag kommer verkligen ihåg hur mycket jag tyckte om han).

Vi började prata med varandra väldigt mycket, dag som natt. Tillslut bestämde vi oss för att träffas och det var då vi insåg hur mycket vi fortfarande tyckte om varandra. Kärlek vid första ögonkastet, som vi brukar säga. Det är helt galet vad kär är, jag älskar han mer och mer för varje dag som går, min Jonas!

Egentligen helt sjukt hur vi hamnade här, ibland kan vi knappt fatta det själv. Men vi är så klart oerhört glada att vi hittade tillbaka varandra.

If two people are meant to be together eventually they'll find their way back - Chuck Bass
 
Vad har du för musiksmak?
Oj, min musiksmak är väldigt blandad! Det kan vara allt från Skrillex, SHM, Justin Bieber till Melissa  Horn. Tycker om det mesta faktiskt!

Alla kläder som du har på dig är alla dina? Tänkte bara när det är mycket olika  
För det mest är alla kläder mina, om jag inte har lånat från min mor eller syster.

Justin bieber/One direction?
Justing Bieber, utan tvekan!

Har du några skor från jeffrey campbell? Isåfall vilka? Snällt om du svara finaste ida<3 Älskar bloggen!
Jajamen! ”Vanliga” svarta i skinn och silver glittrliga, båda två i modellen Lita. Åh, tusen tack finaste du!

Kan du lägga upp bilder på ditt rum och Mys rum? Har My rum i samma hus eller i ett annat hus?
Absolut! Dock är mitt rum inte riktigt färdigställt ännu...så till vidare kan ni kika in HÄR! Men så fort allt är klart kommer jag att visa lite bilder! Mys rum är nu i samma hus. Dock bodde hon i ett annat (mindre) hus i somras, men valde att flytta in igen. Har dock inga bilder på hennes rum, men om ni klickar HÄR så kanske ni hittar lite bilder!
 
 
Vad vill du bli när du blir stor/vars vill du bo?
Oj, vad svårt! Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill bli...men jag tror att jag vill jobba med kläder eller hjälpa barn/ungdomar som har det svårt. Sen vart jag vill bo vet jag inte riktigt heller. Men helst INTE i Norrland. Fast så länge jag trivs där jag bor och är lycklig så spelar det inte så stor roll.

Vad ska du göra när du tar studenten?
Förhoppningsvis tar mina föräldrar med mig på min efterlängtade USA resa. Mamma, pappa, jag vet att ni läser detta!
 
Vad heter ditt typsnitt på headern?
Bickham Script Pro

Säg 5 saker du tycker om att göra och 5 du inte tycker om att göra.
+ Pussas, kramas, fota, shoppa och umgås med min fina pojkvän!
- Såra människor, göra fel, må sämre än vad man egentligen förtjänar, plugga och prata inför folk.

Vilket är dina 2 finaste/bästa minnen?
6 juli 2012. Fick biljetter till Justin Bieber.
3-4 augusti 2012. Du och jag blev vi.
 
 
Ska du se Justin Bieber? Isf, med vem och vilka platser har ni? Är det en dröm att träffa han?
Ja det stämmer bra! Jag ska gå med min lillasyster och våran barndomskompis Alicia. Vi har ståplats parkett. Om man säger så här, jag skulle inte tacka nej om någon erbjöd mig en VIP biljett, hehe.

Alltså ditt bloggnamn... Är det meningen att det ska betyda fashion by "idag" eller Ida G?
Det finns faktiskt en liten historia bakom detta namn. När jag var lite blev jag kallad för ”idag” istället för ”Ida G”. Då tyckte jag att det var väldigt jobbigt och tog väldigt illa vid mig. För jag var ju Ida och ingen annan. Så jag vill bara bli kallad för Ida, bara Ida och ingenting annat. Dock var det lite svårt när jag (sedan dagis) har gått i samma klass med flera andra som heter Ida. Men i dagens läge tycker jag att det är ett rätt så coolt smeknamn ändå. Så ja, det är meningen att det ska betyda ”idag” och inte  ”Ida G”.
 
Vilka artister lyssnar du mest på?
Det varierar ganska mycket, men jag har alltid lyssnar på Justin Bieber och Melissa Horn.

Favoritaffärer?
Gina Tricot, Monki och Weekday är starka favoriter.
 
Vilka är dina bästa tjejkompisar?
Julia, Sara och Alicia är inte så tokiga. Riktigt bra tjejer.
 

Köper du alla kläder själv? Tänkte, hur kan du ha råd med allting, typ som 2 Jofama by Kenza, Jeffery Campbell? Du är så fin! Typ modell!
För det mesta köper jag allting själv. Men ibland så händer det att mina föräldrar bidrar med en hel del, vilket jag är ytterst tacksam för, tack mamma och pappa!

Angående Jofama by Kenza jackorna så blev den första stulen (vet till och med av vem). Dock var det skolan som ersätte den jackan genom att ge oss pengar så att vi kunde köpa en ny. Men det var inte det lättaste eftersom att den var slutsåld överallt. Min mor letade genom land och rike för att få tag i en ny jacka och tillslut fick hon napp i Uppsala, så de skickade upp jackan till oss på en gång. När det kommer till mina Jeffrey Campbell så har jag köpt mina svarta själv. Mina silver glittriga fick jag av finsate jultomten.  
 
Wow, det må vara det bästa jag hört på länge, tusen tack fina du!

Jag vet att du går någon form av textillinje på gymnasiet. Vill du fortsätta på det spåret efter gymnasiet? Vet du någon utbildning som vill gå?
För tillfället vet jag inte riktigt, men mest troligt så vill jag nog det. Funderar på att gå tillskärarakademin i Sthlm/Gbg direkt efter gymnasiet. Även fast jag inte är sådär jätte förtjust i mönsterkunstruktion, men just för att den sägs vara riktigt lärorik. Annars har jag funderat på att gå en skola i London (London college of fashion), men  jag vet inte riktigt, vi får se vart jag hamnar. Ingenting är ju gratis, allting kostar väldigt mycket.

Vilken stilmall använder du?
Author. Men jag har gjort om det mest själv!

FINALLY

Jeans Gina Tricot / Tröja Gina Tricot / Halsband Bikbok / Klocka Ur&Penn
 
Bättre outfitbilder än detta får ni tyvärr inte kära vänner! Ber om ursäkt för det, men läget är så att vi börjar gå mot mörkare tider och jag börjar tidigt och slutar sent. Vilket innebär att jag knappt har något tid i dagsljuset att fota i, men jag gör mitt bästa! Ska försöka ladda upp lite i helgen, men tills vidare hoppas jag att detta duger!
 
Om lite mindre än två timmar kommer min älskling äntligen hem. Vi har varit ifrån varandra i tolv dagar nu och det är hittils det jobbigaste vi har gått igenom. Så ni kanske förstår att jag är överlycklig just nu. Det ska bli så himla skönt att får krama om honom och känna hans närhet. Man skulle kunna säga att vi har lekt "se men inte röra leken". Vi har fått se och höra varandra varje dag, men vi har inte kunnat röra i  varandra. Men jag är glad för det ändå och tackar Skype för det. Puss på er!

WÉEKND HUNTER

T-shirt och väst från Gina Tricot.
 
Okej, läget är så här: jag är i största behov av denna t-shirt och lackväst. Känner att detta är akut. Måste ha dem, NUNUNU! Speciellt t-shirten (men även västen), den är så skapligt snygg! Det var därför jag laddade upp två bilder av den (och för att bildstorleken inte skulle bli för liten, hehe). Hur som helst, jag vill ha och behöver detta nu. Så mamma, om du inte har tänkte överraska mig med någon "tack-för-att-du-är-min-dotter-present" så antar jag att jag får ta saken i egna händer. Detta problem skall lösas inom kort. Tack för mig!

BOMBERJACKA

Jacka, H&M 399;-
 
Har länge velat ha en bomberjacka, tycker att dem är så himla tuffa och coola! Tittade faktiskt på en från Gina Tricot när jag var i Sthlm, men tyckte inte att den passade mig särskilt bra, så jag gav nästan upp hoppet. Tills jag såg att bästa Lisa hittat denna jacka på pojkavdelningen inne på H&M. Då slog jag till. Den sitter som smäck är är så där lagomt "oversize". Den enda nackdelen är dock att den samlar på sig väldigt mycket hår från både mig själv och mina hundar, men det gör inte så mycket, det går ju trots allt att ta bort.

SÖMNLÖSA NÄTTER

Lyssnar på Melissa Horn. Relaterar livet till hennes djupa men betydelsefulla texter.
Lyssnar. Stirrar på mina vita tapeter. Lyssnar lite till. Fortsätter stirra.
Jag känner mig tom. Jag känner mig övergiven. Men framförallt känner jag mig ensam.
Sömnlösa nätter. Jag har aldrig förstått mig på dem med sömnlösa nätter...förrän nu.
Jag förstår. Jag förstår precis. Det känns. Det är jobbigt. Det gör ont.

DIMMA


Klänning Monki / Mössa Bikbok / Kängor Ten Points / Klocka Ur&Penn
 
Trots det gråa, tråkiga, regniga och dimmiga vädret blev det riktigt bra bilder. Tackar min fina lillasyster som så snällt ställde upp som fotograf.
 
Som vanligt när jag och min syster fotar brukar det bli en hel del bilder. Vilket leder till enorm beslutsångest. Alltså har jag suttit i flera timmar nu och föröskt komma överrens med mig själv vilka bilder som skall publiceras osv. Tillslut kom jag fram till att jag får göra två olika inlägg (eftersom att bilderna är fotade och redigerade på olika sätt). Håll utkik efter "DIMMA 2.0" som mest troligt dyker upp i veckan.
 
Klänning är nyinköpt och finns för tillfället att (tjuv)låna från mammas garderob, men inte länge till. Jag kommer nämligen ge plats åt den på mina fina klädhängare. Tror att den skulle trivas mycket bättre där bland alla andra vita och fina kläder, hehe. Jag älskar klänningens enkla, raka och minimalistiska stil. Även fast det kanske ser ut som ett stort nattlinne eller påminner lite om en spökklänning så kan jag inte låta bli att bara dregla när jag ser den. Tycker att den är så himla fin på alla sätt och vis, speciellt med den silvriga dragkedjan i ryggen, mums!

KEDJA

Halsband, Bikbok 199;-
 
Har suktat efter ett detta halsband i månader, men har aldrig riktigt vågat slå till, förrän nu. Tycker att det är riktigt coolt och framförallt snyggt!

RSS 2.0